20 Temmuz 2016 Çarşamba

ZOOTOPIA

Alpcan sayesinde zaten hayatim boyunca cok sevdigim animasyon filmlerini daha da siki takip eder oldum.. Bu nefis.. Ancak, bazi filmleri kac kez izledigimizin sayisini hatirlamayacak kadar cok izledigimiz de bir gercek.. Bu da isin "of" kismi.. Ama yine de onun dunyasinin yani basinda durmak, ona eslik etmek tarifsiz mutluluklarimdan yalnizca bir digeri..

Zootopia vizyona gireli henuz cok zaman olmadi ama saniyorum ki dort kez izledik bile ! 


Insanlarin -ne mutlu ki- olmadigi ve tamamen hayvanlarin varolup, insanlar gibi yasam kurduklari bir dunya var Zootopia'da.. Ana karakterimiz, polis olma hayalleri kuran cok cok sevimli bir tavsan. Adi Judy. Dunyayi guzellestirmek isteyen Judy'nin bu hayali cevresinde alay konusu olmus durumda... Ancak, Judy gecilen alaylara aldirmayip, polis akademisine giriyor ve Zootopia'nin ilk tavsan polis memuru oluyor :)

Filmin aslinda elestiriye cok acik bir senaryosu olsa da, bana gore o kadar derine inmeye gerek yok. Gercek anlamda kahkaha atabileceginiz diyaloglari olan bir film yakalamisken kacirmamak en akillicasi.. Ayrica, cocuklara hayallerinin gerceklesmesi yolunda karsilarina cikacak tum engelleri asabileceklerini gostermek gibi de harika bir misyonu var diye dusunuyorum..

Bu buyuk bir "mesaj" kaygisi midir ? Belki.. Ama sinema dunyasinin amaci da bu degil mi !? 

Mutlu seyirler.

sevgiler
lulu
x