25 Ağustos 2016 Perşembe

KAERLIGNED PA



Her ne kadar gec kalinmis bir kesif olarak gorsem de, Kuzey Sinemasi'na iyiden iyiye alismaya basladim.. Bunu soylemek icin cok erken ve iddali mi olacak bilemiyorum ama dun gece Kuzey Sinemasi'nin en iyi orneklerinden birini izledigimi dusunuyorum... O yuzden de sabirsizca paylasmak niyetindeyim :)

 Kaerligned PaYonetmen Ole Bornedal'in 2007 yapimi filmi.. Ingilizce adi, Just Another Love Story ve siradan bir adamin tahmin edemeyeceginiz bir kisilige donusune neden olan farkli bir ask hikayesi anlatiyor... 

Filmin baslangici, Ask Sahnesi 1,2,3 seklinde filmin uc onemli ani ile yapilmis.. Ozellikle ilk sahnesindeki yagmur inanilmaz etkileyici ve ilettigi duygu fazlasiyla aci... Sahnede; olmek uzere olan bir adamin bir kac itiraf cumlesi, olumu ve bir kadinin feryadi var... Daha sonra filmin dogal akisina geciyoruz. Jonas ve gorunuste "mukemmel" olarak degerlendirilebilecek ailesi ile tanisiyoruz.. Hos bir es, biri erkek digeri kiz iki guzel cocuk, bir sekilde hala devam edebilen cinsel hayat, kurulan hayaller, kucuk gulumsemeler, cocuklarin civiltisi..... Ancak bir seyler eksik.. Iste filmde bu eksikligi tamamlama pesindeki Jonas'in hikayesini izliyoruz.. 

Jonas ve ailesi, izlerken inanilmaz etkileneceginiz bir kazaya neden oluyorlar ve bu kazadan agir yaralanarak kurtulan bir kadinin varligi ile film derinlesmeye basliyor.. Bu arada film daha en basinda soyle bir cumle ile bize sonradan tanisacagimiz kadinin sinyallerini veriyor; Guzel bir kadin ve gizem. Butun kara filmler boyle baslamaz mi ?"

Filmin muthis bir anlatim dili var.. Basrol oyunculari ise; Andres W. Berthelsen, Rebecka Hemse, Nikolaj Lie Kaas ve Charlotte Fich. Hepsi cok iyi performans sergilemisler. Ozellikle de izlemeye doyamadigim Julia rolundeki Rebecka Hemse... Onlarin oyunculuklarini destekleyen nefis de bir soundtrack cikmis ortaya.. Boylece sahneler daha carpici, etkileri daha yogun olabilmis.. Hele ki, Vivaldi'nin Four Seasons'inin Spring'i ile izledigimiz sahneler var ki !! Filmin en lezzetli sahneleri dersem sanirim abartmis olmam...

Tuhaflikta sinir tanimayan, mantik sinirlarini zorlayan, evliyseniz evliliginizi bile sorgulamaniza neden olacak bir ask hikayesi bekliyor sizi.. ;) 

Korkmayin, sorgulamak iyidir... ;)

Iyi seyirler 
lulu
x

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder