23 Haziran 2015 Salı

INSIDE OUT


Gectigimiz Cumartesi gunu Alpico'nun arkadaslariyla "Inside Out" filmi icin spontane bir organizasyon yapip, sinemaya gittik. Aslina bakarsaniz, hava guzeldi ve aklimdan "bu havada sinema ne kadar iyi bir fikir acaba" dusuncesi geciyordu ama kendime "bu bir Pixar filmi" ! diye minik bir hatirlatma yapip bu dusunceyi aklimdan uzaklastirdim. Iyi ki de oyle yapmisim.. Filmden ciktigimdan beri gordugum her anne-babaya filmi tavsiye edip duruyorum :)

"Inside Out" yani Turkce adi ile "Ters Yuz" Pixar Animation Studios'un yeni filmi.. Gecmisinde; Finding Nemo, Ratatouille, Wall-E ve izleyen herkese ucma hayalleri kurduran "Yukari Bak" gibi olaganustu yapimlar bulunan Pixar; her ne kadar giselere Ters Yuz ile -ilk kez- ikinci siradan girmis olsa da, bu kesinlikle filmin basarisizligi degil aksine Jurassic World filmine duyulan asiri heyecandan kaynaklaniyor.. Diyecegim su ki ; kotu is nedir bilmeyen Pixar bence yine harika bir is cikarmis ve gunumuz anne-babalari icin hassas olan bir konuyu dokunakli bir sekilde renklendirmis..

Pixar, Ters Yuz filminde sahneyi duygulara birakiyor ve bizi zihnimizin ya da daha cok cocuklarimizin zihninin icine goturuyor..

Ailesi ile kirsalda mutlu ve sosyal bir yasami olan Riley; buyuk sehre tasiniyor ve kendi icinde bu tasinmanin getirdigi tum duygusal karmasalari yasiyor.. Yeni ev, yeni okul, yeni bir hokey takimi... Kucuk bir yurek icin agir bir degisim ! 

Filmin ana karakterleri; Nese, Korku, Tiksinti, Uzuntu, Ofke ve Maskaralik. Riley'in icinde yasayan ve bulunduklari duygu merkezindeki kontrol panelinden Riley'in verecegi tepkileri kontrol etmeye calisan bu nefis karakterler; hayatinda ciddi degisimler yasayan Riley'in yeni yasam sekline alisma cabalari karsisinda pek de kolay seyler yasamiyorlar ! Hatta zaman zaman isler iceride tam olarak raydan cikiyor ! Neyse ki; Nese, Riley'in en onemli duygusu ve iceride onun icin adeta bir kurtulus mucadelesi veriyor..

Ters Yuz; muthis guzel, muthis dokunakli ve zaman zaman kahkahalar atip, zaman zaman da gozyaslarinizi ozgur birakabileceginiz bir film.. Cocuklarinizin duygularini daha iyi analiz edebilmek ve film sonrasi karsilikli duygu degerlendirmesi yapabilecek olmak da filmin en guzel iki yani olabilir !

Cocugunuzu kucaklayip, vakit kaybetmeden izleyin derim ! 

Iyi seyirler
lulu
xxx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder